KT Elektric

Spændende samarbejde i hus på to nye datacentre

22/04/20
Et spændende samarbejde med Coromatic A/S er i hus på to nye datecentre for Region Midtjylland. De to datacentre skal samle alt data og IT i Region Midtjylland og vil blive bygget ved siden af det nye vestjyske hospital i Gødstrup.
 

To identiske centre

De to nye datacentre bygges som erstatning for det eksisterende anlæg. Centrene bliver fysisk adskilte med maksimalt 10 km, da en eventuel forsinkelse i datatrafikken mellem de to centre vil gøre, at data i de to centre ikke til enhver tid vil være helt identiske. Hvert datacenter bliver ca. 600 m2.

Teknikentreprisen

I samarbejdet skal KT Elektric for Coromatic udføre elinstallationer på den spændende teknikentreprise, der skal sikre, at de to datacentre hele tiden bliver forsynet med el for at undgå systemnedbrud.

Elinstallationerne omfatter føringsveje for fiber/kabler, lysinstallationer, forberedende installationsarbejder til andre teknikfag, installationer til kølemaskiner, ventilation og serverrack. Når installationerne er afsluttet, ender det hele med en fuldskala test.
 

Nedskæring i energiforbruget

Ved etableringen af de nye datacentre, vil der blive skåret ned på en tredjedel af energiforbruget, da det bliver placeret ved regionshospitalet i Gødstrup, som allerede har faciliteter som køling, el og nødstrømsgenerator på plads.

Det er planen, at de to datacentre står klar til brug i oktober 2020.