Frederikssund shoppingcenter, Sillebroen

Entreprisesum
34 mill.
Byggeperiode
2008-2010
Kunde
HME
Bygherre
TK Development A/S
Udført arbejde:
KT Elektric har udført de komplette elinstallationer i storcentret i Frederikssund, Sillebroen.
Centret åbnede den 25 marts 2010, og byggestart blev foretaget i sommeren 2008.

Samlet areal er på ca. 50.000 m2 incl. 4 etages p-hus og 30 boliger.

Udover traditionelle elinstallationer har KT Elektric stået for CTS, ABA, varsling, Brandventilation, kundetælleanlæg og tyverisikring samt adgangskontrolanlæg.
De komplette el-installationer i Kvickly, Apotek, Fakta og H&M mm. blev ligeledes udført af KT elektric A/S.

KT Elektric har designet og konstrueret CTS-systemet (Central Tilstandskontrol og Styring) for Frederikssund shoppingcenter. Her står KT Elektric for at aflevere et moderne og brugervenligt centeranlæg, hvor centret vil kunne overvåge og styre de mange ventilations- køle- og varmeanlæg samt lysgrupper. Der foruden overvåges også centrets, ABA- og AIA-anlæg samt elevatorer, pumpebrønde og fedtudskillere m.m.. For at kunne gøre anlægget så fleksibelt og fremtidssikker som mulig anvendes IP-teknologien. På de mest strategiske steder i den 25.000m² store bygning placeres et antal intelligente Ethernet switche. Disse switche koblet fysisk sammen i en ringforbindelse ved hjælp af lysleder fiber kabler. På den måde øges sikkerheden, da et evt. brud på ringforbindelsen, ikke vil medføre et nedbrud af netværket. Foruden at videregive driftsstatus om alle brugere på netværket, giver de samme switche også mulighed for at konfigurere systemet op i flere netværk, så selvom der fysisk anvendes samme fiberkabel og switche til CTS-systemet og til centerets eget netværk, vil der kunne laves, så de på ingen måder vil være tilgængelige for hinanden.

Grundet lysleder ringforbindelsen kan håndtere store mængder af data på kort tid, er der også lagt op til at koble kameraovervågning, fjernsynsskærme og andre services direkte på den nærmest placerede switch. På den måde vil den tilkoblede IP-komponent lynhurtigt være koblet op på det ønskede netværk, uden at være nervøs for at sikkerheden på nogen måder svækkes. Den klare fordel ved KT’s IP-netværks løsning er at man kun behøver anvende et Ethernet netværk i bygningen, og på den måde opnår stor fleksibilitet og både sparer kabler og arbejdstimer.


Download som PDF