fbpx
Byggeperiode
2015 – 2016
Kunde
Hjørring Kommune
Bygherre
Hjørring Kommune
Vil du vide mere om projektet?

Vendsyssel Teater

I fagentreprise for Hjørring Kommune har KT Elektric A/S udført CTS og IBI på det 4.200 m2 store nye Teater i Hjørring.  Det nye byggeri skal erstatte det traditionsbundne Hjørring Teater, og give mulighed for publikum at nyde forestillinger i 3 sale, hhv. Musiksalen med 190 pladser, Blackbox med 150 pladser og store sal med op til 430 siddepladser.  

Generelt

CTS og IBI løsningen er udført med 3 Beckhoff PLC kontrollere og 3 større I/O koblere, fordelt ud på 4 etager . Som overvågnings brugerflade anvendes Scada programmet Indusoft, der direkte er koblet på de enkelte PLC’er uden brug af OPC server.Et meget vigtigt element i byggeriet, har været støjisolation og akustik.

IBI anlæg

Der er udført komplet automatik for styring af radiatorvarme, VAV for variabel luftstyring og solgardiner med trådløs EnOcean tryk. Dagslysstyringen i alle klasselokaler er lavet som en Easylux Stand-alone løsning (anden entreprenør), der via en relæudgang fortæller IBI styringen, vedr. aktivitet i det pågældende rum. 

Sikring AIA og ADK

KT Elektric har sammen med underentreprenør DKTV Sikring, lavet komplet AIA og ADK anlæg på byggeriet. Det var vigtigt for kommunen, at det blev den rigtige løsning, som kunne integreres med kommunens eksisterende systemer.

CTS anlæg

Ventilation

Styring af luftudskiftningen af bygningerne udføres af 9 ventilationsanlæg, som er fuldt integreret på BMS brugerfladen, så det tekniske personale med lethed kan betjene alt ventilation fra et punkt.

Varme

  • Blandesløjfer for fjernvarme og kølevekslere inklusive lækagevagter.
  • Blandesløjfer for radiatorvarme.
  • Blandesløjfer for gulvvarme.
  • Regulering af varmekredse mod kuldenedfald.
  • Regulering af strålevarmepaneler. 

Naturlig ventilation og erstatningsluft

Til at udlufte og styre klimaet i de store åbne foyer og gangområder, er der installeret et state-of-the-art naturlig ventilationsanlæg. Med over 80 motoriserede vinduesåbninger, fordelt på alle facader, samt en komplet vejrstation, styres luftgennemstrømningen af bygningen ud fra vindens retning og styrke – alt sammen beregnet i CFD-modeller. (Component Fluid Dynamics). 

Måleropsamling

Der opsamles målerværdier for alle el-målere, varmeenergimålere og vandforbrugsmålere via M-Bus. Da disse målerdata logges i en SQL database, kan operatøren trække de nødvendige målerværdier ud af systemet direkte fra CTS brugerfladen. 

Fejlsignaler

Der opsamles meddelelser om fejl fra ABA, Brandspjæld, pumpebrønde, elevatorer samt teatrets værkstedsmaskiner. 

Integration

Der er opsat betjeningspaneler i hvert sal, til overstyring af ventilation i forbindelse med scene effekter, som fx røg.

Vil du vide mere om projektet?

Hvad kan vi gøre for dig?

Job i KT Elektric