fbpx
Byggeperiode
2013-2014
Kunde
A. Enggaard A/S
Bygherre
SOSU Nord, VUC & HF
Vil du vide mere om projektet?

Aalborg Sosu – HF/VUC

I samarbejde med A Enggaard A/S har KT Elektric A/S udført samtlige eltekniske installationer i forbindelse med opførelsen af det 28.000 m2 store Skolefællesskab Aalborg.

Nybyggeriet huser omkring 2.200 elever og kursister samt 350 ansatte, der i 2014 flyttede ind i SOSU Nord, VUC & HF Nordjyllands bygninger på Godsbanearealet. Skolefællesskabet udgøres grundlæggende af fire bygningsvoluminer, sammenføjet af de mellemliggende rundbuede haller.
VUC’s og SOSU’s bygninger udgør de første to voluminer i komplekset.

Skolefælleskabet er opbygget som en campus eller en “by i byen”, hvor der dannes gader og pladser mellem bygningerne. Gaderne og pladserne rummes i hallerne i et åbent og udadvendt samt transparent miljø.

Som nævnt stod KT Elektric A/S for alle elektriske installationer, og udover almindelige lys, EDB og kraftinstallationer udførte vi CTS anlæg, ITV, AIA, ADK, ABV, ABA samt talevarsling. I modsætning til mange andre CTS-løsninger bygger firmaet sin løsninger på et industrielt SCADA (supervisory control and data acquisition) overvågningssystem med PLC-styring fra Beckhoff. En PLC (Programmable Logic Controller) er en lille computer, der ellers typisk bruges til styring af produktionsmaskiner i industrien.

KT Elektric CTS-anlæg er et åbent system, som gør, at kunden aldrig vil blive stavnsbundet til deres leverandør. Systemet er åbent og vil uden videre kunne udbygges eller laves om af kunden.

Når KT Elektric afleverer et CTS anlæg er det altid kundens anlæg, og kunden vil efterfølgende have fuld rettighed til hele anlægget, selvom KT Elektric altid stiller sig til rådighed med alt nødvendig support og ekspertise.

I aktuelle projekter styrer og overvåger systemet hele bygningen, herunder styring, regulering og overvågning af blandt andet ventilation og udsugningsanlæg, varmeveksler, varmtvandsbeholder
og køleanlæg, solafskærmning og dagslysstyring i alle kontor- og møderum med mulighed for manuel overstyring samt komfortventilation i atriets ovenlys. Systemet opsamler og behandler data fra elmålere, varmemålere, brugsvandmålere og el solcelleinverteren, ligesom det opsamler meddelelser om fejl fra pumpebrønde, fedtudskillere, drænpumper og olieudskillere.

Vil du vide mere om projektet?

Hvad kan vi gøre for dig?

Job i KT Elektric