KT Elektric

Aalborg Kommune, Aalborg (BMS)

Byggeperiode2011 og 2014
KundeAalborg Klimateknik A/S
BygherreAalborg Kommune IT Center

Aalborg Kommune, Aalborg (BMS)

Udført CTS
I samarbejde med Aalborg Klimateknik A/S, har KT elektric A/S i 2011 udført CTS styring og overvågning af Køleanlæg for Serverrum for Aalborg Kommune IT center i Danmarksgade 19. I 2014 blev samme anlæg udvidet med et nyt køleanlæg for Serverrum på Stigsborg Brygge 5 i Nørresundby.
 
Generelt
Som brugerflade til både Danmarksgade 19 og Stigsborg Brygge 5 anvendes samme Indusoft Scada program, der på samme netværk er koblet på de 3 PLC’er uden brug af OPC server.
 

CTS anlæg

Danmarksgade, Aalborg
CTS løsningen for det dublerede køleanlæg i Danmarksgade er udført med 2 stk. Beckhoff PLC kontrollere.

Køleanlægget består af 2 helt ens anlæg med frikøl og maskinkøl, der styres efter udetemperaturen. Da anlæggene er redundante, vil det andet køleanlæg tage over, hvis der er nedbrud. Ligeledes ved strømsvigt eller andre uforudsete fejl, er systemet lavet så begge anlæg automatisk starter alle dets kølefunktioner, for at undgå at overophedning af det store serverrum.

Stigsborg Brygge, Nørresundby
CTS løsningen for det kombinerede havvandskøleanlæg og kombinerede frikøle- og maskinkøleanlæg på Stigsborg er udført med 1 stk. Beckhoff PLC kontroller, der via et LON interface kommunikerer med det eksisterende havvandskøleanlæg. Det sammenkoblede CTS køleanlæg fungerer ved at når havvandet er passende, koldt anvendes udelukkende havvandskøleanlægget, og i mellemperioden anvendes både havvandskøl og luft frikøling.

Om sommeren er det udelukkende det kombinerede frikøle- og maskinkøleanlæg, der anvendes, med mindre dette bryder ned, så slår anlægget automatisk over til havvandskøleanlægget, hvor der også er udstyret med en maskinkølefunktion, der normalt kun anvendes til at køle selve kontorbygningen, og ikke serverrummet.Download som PDF