Forbedring af dit trådløse netværk

Netværk i dagligdagen

Størstedelen af husstande i dag er forsynet med trådløst netværk, og det er efterhånden blevet en nødvendighed til at holde alle husstandens enheder online. Derfor kan det også være en udfordring, hvis det trådløse netværk ikke virker optimalt. De fleste routere, som du enten får fra din nuværende udbyder eller selv har købt, forsøger at give dig den bedste rækkevidde af dit netværk, men selvom du har den bedste router, kan det være en udfordring for dit WiFi at nå alle rum i f.eks. en villa med kun én router.

Udvid dit wifi

Som din el-installatør, kan vi hjælpe dig med at forbedre dit WiFi, så det når til alle kanter og hjørner. Vi har god erfaring med Unifi acces point, som vi hjælper med at tilslutte til din eksisterende router og til dine enheder, så du sikkert kører videre online, uden forstyrrelser. Systemet er nemt at sætte op og kan løbende udvides efter behov. Har du brug for hjælp til tilslutning af netværk til fjernsyn, så du kan streame dine yndlingsserier og film, så hjælper vi dig også med dette.

Flyt dine antenne og telefonstik

Især i ældre huse, kan antenne- og telefonstik være placeret uhensigtsmæssige steder, hvor du ikke altid synes, at routeren pynter allermest. Heldigvis er kabler vores spidskompetence og vi kan hjælpe dig med at flytte dit stik, til lige netop der, hvor du ønsker at din router skal stå – selvfølgelig med forbehold for, at det ikke blokerer WiFi-signalet utilsigtet.

Fire ting, der kan påvirke
dit trådløse netværk

01 Møbler og vægge

Der er flere barriere i boligen, end man først skulle tro. Mange møbler og tykke vægge, kan svække det trådløse signal. Placér din router højt og centralt, så kan du øge signalets rækkevidde.

02 Signalforstyrrelser

Det kan være fristende at gemme en router væk i skabe og bag andet udstyr, men det kan faktisk påvirke dit trådløse netværk. Udstyr som fx højtalere, mikroovne og udstyr med Bluetooth kan svække dit wifi-signal, da det udsender elektronisk støj.

03 Store afstande

Er der lang afstand mellem dit modem og de enheder, som skal bruge internettet, kan dette påvirke styrken af dit wifi.

04 Naboens netværk

Andres netværk kan være forstyrrende for dit signal. Det kan selvfølgelig være problematisk, hvis man bor i lejlighedskompleks med flere netværk omkring sig. Da netværk kan sende på samme frekvens, kan dette afhjælpes ved at skifte frekvens.