KT Elektric

Præmixanlæg til biogasproducent

09/07/20
I Holsted, Nordfyn og Midtfyn arbejder KT Elektrics automationsafdeling på nogle af Danmarks biogasanlæg. I Holsted kan de bryste sig med at være et af Danmarks største biogasanlæg, hvor gassen sendes direkte på naturgasnettet. Dette anlæg behandler årligt ca. 400.000 ton biomasse. Anlægget kan køre 5-12 tons strøelse i timen.

Det totale enterpriseomfang omfatter 3 komplette anlæg til Biogasanlæggene i Holsted, Nordfyn og Midtfyn. Opgaven vi skal udføre, er en maskinstyring til en præmixer, hvis funktion er at transportere strøelse til en reaktor, som omdanner det til biogas. Den strøelse der kommer ind, kommer direkte fra lokale landmænd, som derefter køres igennem præmixeren og hakkes i stykker. Udover den biogas, der bliver udvundet, bliver strøelsen også omdannet til gødning, som køres retur til landmændene. Denne gødning skulle efter sigende være et bedre gødningsprodukt end den ubehandlede gødning, fordi afgrøderne har lettere ved at udnytte næringsstofferne.

På opgaven har vi udarbejdet en speciel containerløsning til styretavler samt frekvensomformere, hvor en del af arbejdet er lavet i Aalborg. Efter vi har samlet hele styringen i containeren, er den fragtet til sitet, hvor den sidste del af processen udføres. For kunden har dette betydet mindre nedetid, da styreanlægget var klar til brug på forhånd.

Et rigtig spændende projekt med mange nye udfordringer.