KT Elektric

Historisk opgave for KT Elektric A/S

27/01/20
En spændende opgave er kommet i hus for KT Elektric, idet vi sammen med 3 andre lokale firmaer har fået den fornemme opgave at sikre en gammel atombunker. Koldkrigsbunkeren REGAN Vest i Rold Skov skal sikres, da den i 1960 blev bygget uden byggetilladelse, og derfor ikke overholder nutidens byggeregler som brandsikring, redningsforhold, ventilation, indeklima og energiforbrug.

Nu skal Nordjyllands Historiske Museum åbne bunkeren som en del af REGAN Vest – Danskernes Koldkrigsmuseum, og da bunkeren blev fredet i 2014, skal de nye installationer skjules, så de ikke forstyrrer bunkerens autentiske look. De installationer, der ikke kan skjules, skal laves, så de ligner noget, der altid har været der.

Vi i KT Elektric får ansvaret for installation af ny nødbelysning samt ombygning af alle lysstofrør til LED á 745 armaturer. Derudover skal vi grundet fredningen af bunkeren ombygge el-tavler, så de ligner noget fra 1960’erne, men stadig svarer til byggekravene i dag.

En rigtig spændende opgave, som vi ser frem til at begynde på. Vi indleder projektet i marts, og forventer at have det klar til aflevering i oktober.